top of page

Favoriete restaurants in de omgeving

Het is eigenlijk ongelofelijk hoe goed je hier nog voor rond de twintig euro pp kunt eten. Dit is vaak de prijs voor een menu met voor-, hoofd- en nagerecht inclusief water en wijn.


Hieronder volgen eerst de vijf restaurants die wij het meest of het liefst bezoeken.

Voor de sterrenzoekers staan onderaan nog twee restaurants binnen een uur rijafstand met een Michelin-ster.Zonder te willen zeggen dat dit het beste is, komen we bij dit restaurant het vaakst. Boodschappen doen in Barbastro maken we geregeld aangenaam door hier voor de comida (tussen 13:30 en 15:30) een tafel te reserveren. De uitgebreide kaart (€20 voor een menu met entrante, segundo y postre) biedt in alle seizoenen aantrekkelijke gerechten van lokale producten en uit eigen moestuin. De ambiance in El Rincon is prettig maar het is niet een restaurant waar je lang gaat zitten tafelen. De borden verschijnen met Spaanse snelheid op de tafel. Geprezen is het voorgerecht milhojas de berenjena gratinado relleno de brandada de bacalao, salmón y queso, een lasagne met gegratineerde aubergine met zalm en bacalau.
El Trasiego is het meest culinaire restaurant van dit rijtje. Het kreeg onlangs weer een prolongatie van hun Michelin vermelding. The Fork geeft een score 9,6/10 van 407 stemmen.

De kaart wisselt elke week en de producten zijn vooral lokaal en van het seizoen. De risottos zijn altijd geweldig. De kok is creatief en experimenteert maar bewaakt de basisregels van juiste smaak.

Het restaurant is gevestigd in het voormalige wijnmuseum van Somontano naast de plaza de Torres in Barbastro. Ruim van tevoren reserveren is nodig en dat kan online via deze link (TheFork).
Dit is onze favoriete plek voor de warme zomeravonden. Er is geen menu, je eet hier a la carte. De gerechten zijn goed bereid. Ze hebben een voortreffelijk houtskoolgrill voor vlees en visgerechten maar je kunt er ook heerlijke geroosterde groenten en salades eten. De jakobsschelpen van de grill zijn onweerstaanbaar als starter.

Zorg dat je de zonsondergang niet mist als je hier ´s avonds gaat eten. De uitzichten zijn weergaloos, Je kijkt op de prachtige vallei vanuit het dorp Pano vlakbij de Tibetaanse Tempel. Een Zwitser vond dit verlaten dorp enkele decennia geleden en het is zijn levenswerk geweest om Pano van de ondergang te redden. Het waren zijn zonen die, eenmaal volwassen, hier het restaurant een paar jaar geleden hebben opgezet.
Dit restaurant ligt iets verder hier vandaan (iets vóór Lerida op een klein uur rijafstand) maar het is de mooie autorit zeker waard. La Docetta is een absolute topper, het biedt de Catalaanse keuken op zijn best. De lekkerste verse robellones van de gril ooit, at ik hier. En calçots willen we hier in ieder geval eens per jaar eten (een winter-seizoensproduct). Ook de caracoles a la llauna zijn onverbeterlijk.

De perfecte brasa (houtskoolvuur) is het geheim van deze keuken.
De onderstaande twee restaurants hebben een Michelin-ster (november 2022).


The Callizo Restaurant is located in Aínsa, Huesca, in the heart of the Pyrenees next to the Ordesa y Monte Perdido National Park, in the Sobrarbe region. We offer a technical and emotional mountain cuisine, with a tasting menu.

Our priority is local products from the Aragonese Pyrenees.

(Van eigen website: restaurantecallizo.es)Restaurant Malena is gevestigd in een voormalige authentieke haciënda. Het Spaans-architectonische gebouw staat aan de rand van Gimenells, een vredig dorpje bij Lérida (een klein uur rijafstand), Het resoneert met de rust die typerend is voor het natuurgebied en je kunt je er makkelijk de koebellen bij voorstellen van het vee dat vroeger de oude melkerij bewoonde. De witte muren contrasteren met het rood van de aarde en de groene vlammen van de gesnoeide cipressen. Binnen in de eetzalen voeren ecru, beige en grijstinten de boventoon. Hier worden de creaties geserveerd van Josep Maria Castaño, een chef-kok met ruime ervaring die een spannende Catalaanse keuken voert waarin inventiviteit en vindingrijkheid schitteren.

(Vertaling, review in Bon Viveur) 

Comments


bottom of page