top of page

Boeddhisten

Als je in Graus boodschappen doet sta je wel eens bij de kassa in de rij met Tibetaanse lama´s. Vlakbij is namelijk het Tibetaans Boeddhistisch Centrum “Dag Shang Kagyu”.


Op zoek naar een plek die aan het vaderland deed denken, is dit centrum in 1984 opgericht door S.E. Kalu Rinpoche. Dag Shang Kagyu heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bloeiend centrum in de traditie van de Dharma.


Er is een Tempel in traditionele stijl voor de dagelijkse activiteiten en rituelen. De grote Stupa van 17 meter hoog, symboliseert de poort naar de Kennis. Verder is er een project in ontwikkeling om hier 108 kleinere stupa´s te laten verreizen. Inmiddels zijn hiervan zeventig gerealiseerd. Er is ook een school (Shedra).De tempel staat in een vallei van stilte. Tegen de helling aan zijn kleine retraite-huisjes gebouwd, met een eigen Stupa geweid aan de verlichting van de Boeddha. In een traditionele retraite van drie jaar, drie maanden en drie dagen kun je je hier verdiepen in de leer van de drie “Wortels”: Lama, Yidam en Beschermer.


Verdere informatie is te vinden op de website van het Dag Shang Kagyu centrum in Panillo (Huesca).


Comments


bottom of page