top of page

Een eco huisje voor een retraite into the wild

De plannen voor een retraite-huisje, zoals op deze blog eerder verwoord in ´ideeën en focus´, beginnen gestalte te krijgen. Vanuit een samenwerking met vrienden zal er deze maand worden begonnen aan de restauratie / het bewoonbaar maken van een klein huisje beneden in het dal bij de beek vlak na de bron van Juseu.


We zien dat Juseu een ideale lokatie biedt voor mensen die zich eens wat langer uit de wereld willen terugtrekken. Om uit te rusten, op te laden, te herstellen.. Of anderen willen zich hier juist eens een tijdje terugtrekken om te schrijven of om op een andere manier productief te zijn. Weer anderen gebruiken een retraite juist om het leven eens onder de loupe te nemen, om te onderzoeken waar je staat, wie je bent. Maar soms is een retraite gewoon om te genieten….


De huizen die we in Juseu aanbieden geven al een ideale plek om jezelf eens in stilte alle rust te gunnen. Altijd weer worden mensen geraakt door het uitzicht op de eindeloze ruimten van dit bezielde land waar de wereld nog geen vat op heeft.

We zien dat de effecten van een langer verblijf groot zijn. Om eens echt tot rust te komen of om je te concentreren op dat wat zo vaak niet lukt door dagelijkse routines of afleidingen .. Juist voor mensen die hier wat langer willen verblijven zal het nieuwe retraiteverblijf een prachtig onderkomen kunnen bieden. Maar het is vooral bedoeld voor degenen die zich nog dieper in de natuur willen nestelen, voor hen die echt ´into the wild´ willen. Helemaal van de wereld, nog verder dan Juseu…


Het te verbouwen huisje wordt eenvoudig maar esthetisch. Het zal goed geoutilleerd zijn met een volwaardige keuken en badkamer. In principe willen we proberen te volstaan met zonneenergie, met eventueel een extra houtkachel voor de winter. Het bijbehorende irrigatiebassin wordt omgetoverd tot privé bassin dat zich vult met een continue instroom van bronwater! Een klein moestuintje aan de beek zou ook wel heerlijk zijn… Een ecohuisje dus. Met in de verte soms de kerkklokken van Juseu..

Het nieuwe ecohuisje zal geschikt zijn voor een tot drie personen. De plek is met eigen auto via een onverharde weg te bereiken, maar eventueel brengen we je met bagage met een 4×4 pickup. Je loopt vanaf het huisje in ongeveer 20 minuten naar Juseu.

We zijn zelf enthousiast over de nieuwe uitbreiding. Ook hier geldt weer ons criterium; we zouden er zelf heel graag willen zitten!


En voor degene die ook enthousiast wordt, neem gerust contact op.

Comments


bottom of page