top of page

Een 365 graden panorama

De laatste dagen van het jaar. Tijd voor een overzicht. Een blik om je heen. Wat ligt er achter je en wat zal er komen …Wij kijken terug op een fijn jaar hier in Juseu. Er kwamen weer allerlei aardige en mooie mensen langs. Ook het nieuwe jaar belooft in dat opzicht weer goed te worden. Daar zijn we blij mee. Dat er maar veel mensen blijven komen!


Ik las nog eens “ideeën en focus“, een soort hoop en verwachting die ik vier jaar geleden in deze blog uitsprak. Dit jaar constateerden we dat er hiervan zoveel realiteit is geworden.


We hebben nu die plek voor een retreat, ook voor een of twee personen. Dat wilden we nog graag aan kunnen bieden; een eenvoudige plek in de natuur voor een langverblijf. Om afstand te nemen, iets uit te werken of om te creëren. Of gewoon om te genieten, wat dan ook … Maar altijd betekenisvol in het leven van degene die het aangaat.


Een stel verbleef hier drie maanden van dit jaar, een ander stel was hier vijf weken. Iemand zocht vijf weken de afzondering om aan zijn documentaire te werken. En ook waren hier natuurlijk veel mensen op vakantie, voor een kortere of langere tijd. Soms werd er door een van de gasten spontaan iets georganiseerd in de school. Zoveel mensen kwamen weer iets brengen. Er werd gekookt en er werd soms samen gegeten. Sommigen planden elkaar in Juseu te ontmoeten. Soms om iets te vieren, soms om samen in een thema te duiken. Er werd gefeest en er werd beschouwd.


Als we vooruit kijken dan kunnen we zeggen dat we het eigenlijk zo fantastisch vinden. Niet nog meer, niet nog groter. “Ideeën en focus” krijgt geen nieuw hoofdstuk meer. Wel zullen we het hier altijd mooier willen blijven maken. De huizen, de tuin, de Zaidin en de School .. De moestuin blijft ons inspireren .. Er zullen ongetwijfeld weer mooie workshops van de grond komen, bijzondere samenkomsten zijn. Het blijft gelukkig in beweging, dat wel. Maar het echte bouwen is klaar, denk ik. Maar ja, dat heb ik wel eens eerder gezegd en voordat we het wisten ..


We willen nog iedereen bedanken die hier (weer) kwam in 2014.

We wensen je een heel goed 2015.bottom of page