top of page

Verbinding en rust

Luc en ik (Hans) zijn al dik 30 jaar kameraden. Maar pas écht oprecht bevriend geraakt in 2015 toen we op de bonnefooi Juseu bezochten. Ik had gehoord van deze schijnbaar bijzondere plek, via een andere vriendengroep. De wat spiritueler ingestelde samenstelling zeg maar.

Dus toen we bedachten een keer voor langere tijd iets samen te doen, waren we snel uit over Juseu. Volledig bonnefooi, zonder verder plan en alles op onderbuikgevoel dat dit goed kwam. Het werd een fantastische week. In 2022 deden we 'm over, ook weer in de maand mei. En óók weer geweldig.

Eindeloos wandelen vanuit Juseu

Wat maakt een verblijf in Juseu bijzonder? Wel, deze plek is een Thuis. Hoofdletter T. Alles komt samen wat voor mensen (in elk geval voor Luc en mijzelf) van belang is voor verbinding en rust. De omringende natuur brengt de verbinding. De fijne accomodatie, de weidsheid en de afwezigheid van drukte, brengen de rust.


Deze combinatie werkt geweldig. Juseu als basis voor het 'zijn' en als uitvalsbasis voor zoveel mooie dingen om te doen. Wandelen, fietsen (voor mij ontstond ongepland een mini-voorbereiding voor Alpe d'Huzes), bezoek aan de omringende dorpjes en steden. Prachtige berghikes, zwemmen, klimmen, noem het op.


Voor mij staat Juseu voor niets moeten en vooral dingen laten ontstaan. In ons geval resulteerde het in waardevolle ervaringen, herinneringen en een hechte vriendschap.

Wij zullen zeker terugkeren naar Juseu.

Juseu, tot zeker een volgende keer.

Dank Kees en Wiep voor de liefde en aandacht die jullie in deze plek brengen. Het is voelbaar!

Hans van Wakeren
Prachtig geschreven Hans – ik had het niet beter kunnen verwoorden.


Kleine toevoeging :

In juseu onstaan dromen .. het is opmerkelijk wat natuur, rust en goed gezelschap met je doen. Juseu@night is ook het vermelden waard ... de sterren vallen letterlijk op je hoofd en stralen een rust uit die iets met je doet.


Wij zullen zeker terugkeren naar Juseu.

Luc Bruggeman

Comments


bottom of page