top of page

Montrebei


Prachtige wandelpaden met in de diepte het meer.
De spectaculaire wandeling van Montrebei.

Gisteren maakten we een spectaculaire wandeling in de canyons van de Sierra de Montsec, waar we vanuit Juseu een prachtig uitzicht op hebben.


We kenden dus al het silhouet van de Montsec, een imposante verticale wand, vanuit Juseu gezien. Gisteren hebben we het gebied doorkruist dat zich daar onder bevindt. Deze trip op korte rijafstand van Juseu kunnen we iedereen die hier komt van harte aanraden.


Je begint de wandeling in een bosrijk gebied met veel pijnbomen, iberische eik en veel madroño (arbutus). In bloei staan nu de wilde viburnum, de brem en rozemarijn. Ineens zie je in de verre diepte het blauwgroene meer. De afdaling naar het water kan vervolgens alleen zigzag gemaakt worden via houten trappen (pasarelas) die tegen de hoge stijle wanden geplakt zitten. Hier vandaan overzie je het gebied, waar de Rio Noguera uitmondt in de Embalse de Canelles (een meer met een lengte van bijna 30 kilometer waar je overigens ook kunt kanoën).


Eenmaal bij het water passeer je een hangende loopbrug (40 meter boven het water) en ga je richting de indrukwekkende Congosto Mont Rebei waar het water zich versmalt tussen steile rotswanden van soms meer dan 500 meter hoog. In de verticale wand is een wandelpad uitgehouwen over een lengte van twee kilometer.

Het duizelt je af en toe .. zo mooi.#montrebei #montsec

bottom of page