top of page

Olijfolie van eigen finca


We zijn trots op onze eerste extra virgen olijfolie van eigen ecologische olijfgaard.


Olijfgaard vroeg in de morgen in december met ochtendmist in de vallei
De finca met oude olijfbomen

Na een natuurlijk snoei door een zware sneeuwbui in maart 2017, hebben de eeuwenoude olijfbomen zich dit jaar geweldig hersteld. De bomen zijn nu een stuk lager maar we hebben ze wel weer aardig in model gekregen. Ook dankzij een regenrijk jaar hebben de bomen dit jaar flink vrucht gedragen. Begin december hebben we de olijven geoogst.



We hebben onze olijven laten persen bij de ecologische molen Almazara in Ecostean, hier niet zo ver vandaan. Omdat we genoeg olijven hadden wilden we dit jaar olie van onze eigen olijven (aceite a maquila) in plaats van de olijven in te ruilen voor olie van de coöperatie. Bij een temperatuur van 21 graden wordt de olie zonder toevoegingen uit de olijven geperst. Virgen-extra-virgen, koud geperst! Zuiverder is niet mogelijk. Na het decanteren is de olie afgelopen week gebotteld.


De heldere verse olijfolie
Eigen olijfolie koud geperst.

Het resultaat is een verrukkelijke olijfolie met een mooie heldere kleur.

We zijn blij met zo´n zuiver product van de eigen finca! De voorraad is niet enorm maar voor dit jaar kunnen we de flesjes met de Extra Virgen Bio Aceite de Oliva ook zeker aan onze gasten aanbieden. 



bottom of page