Juseu 

Juseu is een authentiek dorpje genesteld op de top van een berg (800m) in de voetheuvels van de Spaanse Pyreneeën. Het dorp ligt aan het eind van een weggetje slingerend omhoog in de groene heuvels. De uitzichten zijn spectaculair. Je kunt er ruimte ervaren, de schone berglucht ademen, de stilte beleven. Vanuit het dorp kun je eindeloze wandelingen maken in de overweldigende natuur van het bezielde landschap.

In 1995 vonden we deze magische plek en onze love story begon.

Gedurende vele jaren restaureerden we de huizen en beetje bij beetje kregen ze hun oude schoonheid terug... Sindsdien bieden de huizen een plek om terug te keren voor onze gasten. 

En we brachten de verlaten finca weer tot leven... Op basis van permaculture verbouwen en oogsten we nu met passie veel prachtige producten (100% biologisch) van onze eigen grond.

 

Rural Retreat

Voor een vakantie, een retreat in de bergen of een workshop kun je bij ons verblijven in Casa del Maestro of in Casa Milan.  

De huizen zijn door ons met liefde voor authenticiteit ingericht.  Beide huizen liggen verspreid op onze finca met eigen boomgaarden (amandelen, olijven en fruit), een grote moestuin met winterorangerie/kas en een botanische tuin met een schaduwveranda voor onze gasten. 

1/9
1/9
 

Omgeving

Op korte rijafstand ligt het meer om te zwemmen en voor watersport. Raften kan je op de rio Esera en in de Sierra de Guarra zijn mogelijkheden voor canyoning. Via Barbastro terugrijdend, passeer je de wijnhuizen van de Denominación Somonatano.

Bij Panillo ligt het Tibetaanse Boeddhistische centrum Dag Shang Kagyu met een programma dat je hier kunt raadplegen.  

De spectaculaire wandeling in de kloof van Mont Rebei is zeker een aanbeveling als je hier bent. En je kunt prachtige excursies maken in de nationale parken Ordesa, Posets Maladeta en Aigüestortes in het hooggebergte van de Pyreneeën waar je op kijkt vanuit Juseu.

 

Verder zijn er in de buurt allerlei mooie dorpen (Graus, Benabarre, Aínsa, Roda de Isabena, Alquézar) met veel terrassen en restaurants.

Nog veel meer informatie kunnen we je geven als je bij ons bent.

1/8
 

Locatie

Juseu ligt in de Ribagorza regio van de provincie Huesca / Aragon in Spanje. 

Dichtbijzijnde steden zijn Huesca (65 km), Lerida (57 km) en Zaragoza (116 km).

Barcelona ligt op 2,5 uur rijafstand (167 km) van Juseu. Er is een goede busverbinding tussen Barcelona en Barbastro (op 20 km van Juseu).

Juseu Rural Retreat - Calle Escuela 2 - 22588 Juseu (Huesca) - Spanje

Rural Retreat

Eigen  bronwater  en 100% groene energie! 

2020 © kees bolt
drone view juseu